Wielkanocna pascha migdałowa – świąteczny przepis od SM Mlekpol
2021-03-22 12:51:34
Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne. W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spędzone dbamy rodzinne chwile były wyjątkowo smaczne.
Oferowane przez nas produkty sprawią, że tradycyjne potrawy zyskają doskonały smak i staną się ozdobą świątecznego stołu. Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachęcamy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiązań i do korzystania z naszych propozycji dostępnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl. W te Święta pamiętajmy o tym, co najważniejsze – miłości i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania.
Składniki:
500 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
200 g cukru pudru
5 żółtek twardych
2 żółtka płynne
120 g masła extra Mazurski Smak
2 łyżki sera mascarpone Mlekpol
laska wanilii
2 łyżki posiekanych migdałów
2 krople esencji migdałowej
50 g rodzynek
Przygotowanie:
W malakserze mieszamy zmielony twaróg z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy masło (o temperaturze pokojowej), mascarpone, nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję. Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do niego namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia. Formę wykładamy masą i dokładnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy udekorowane płatkami migdałów.
https://najlepszewkuchni.pl
Błędnie przepisany kod, przepisz powyższy kod wspak.
Komentarz został wysłany poprawnie i czeka na akceptację